Nädala kook
13. mai 2008, 05:11

Šokolaadikook

See kook küpseb ahjus 50 minutit ja peab seisma järgmise päevani külmas.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
170 g tumedat shokolaadi
200 g margariini või võid
2 dl suhkrut
3 muna
2 dl nisujahu
1 dl kartulijahu
1/2 dl kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillsuhkrut
NIISUTAMISEKS:
1/2 dl õuna- või apelsinimahla
1/2 dl punshi, kohvilikööri või konjakit
VÕÕP:
1/2 dl kanget kohvi
25 g margariini
1 sl kakaopulbrit
1 tl vanillsuhkrut
2 dl tuhksuhkrut
VORMI:
margariini või võid
riivsaia

Valmistamine
Määri võiga suur rõngasvorm ja puista see üle riivsaiaga. Haki noaga shokolaad. Vahusta pehme margariin ja suhkur. Lisa ükshaaval ning tugevalt kloppides munad. Sega peenestatud shokolaad ja kuivained kokku ning lisa siis ettevaatlikult segades tainale. Vala tainas määritud vormi, küpseta kooki 1806 C juures ahju allosas umbes 50 minutit. ontrolli, kas kook tuleb lahti ja jäta see vormi. Kalla peale niisutusvedelik ning lase koogil järgmise päevani seista külmas. Kuumuta kohv ja sulata selles margariin. Sega hulka kakakopulber, vanillsuhkur ning tuhksuhkur. Vala võõp vormist väljalöödud koogile ja lase õhurikkas kohas kõveneda. Koogi peale võib raputada kaunistusi, kui võõp on veel pehme. Paku shokolaadikooki üsna paksudeks viiludeks lõigatult kohvi juurde.