Küpsetised

Mokatükid 

Toidutare, 24. november 2004, 14:38
Kohvi-kakaokattega pruunid koogid. Antud kogusest saab 16 kooki.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
Ahjus küpseb 10 minutit

Koostisosad
PÕHI:
100 g margariini või võid
3/4 dl suhkrut
1 muna
3/4 dl piima
2 sl kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
2 dl nisu- või sepikujahu
KATE:
25 g margariini või võid
1/2 dl valmis kohvi
1 sl kakaopulbrit
2 dl tuhksuhkrut
PEALE:
shokolaaditerakesi

Valmistamine
Pane ahi kuumenema 200 kraadini. Vahusta pehme margariin ja suhkur. Lisa kloppimist jätkates muna. Sega kakaopulber, küpsetuspulber ja nisujahu ning lisa jahusegu ja piim vahustatud margariinile. Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile umbes 24x24 cm suuruse kihina. Küpseta põhja 10 minutit ahju keskosas. Lase sel enne katte pealepanemist jahtuda. Sulata katte jaoks potis margariin. Võta pott tulelt ja lisa kohv, kakaopulber ning tuhksuhkur. Sega kate puukahvliga ühtlaseks. Määri kate noaga veidi jahtunud põhjale ning raputa peale shokolaaditerakesi. Lõika jahtunud kook 16 tükiks.Serveeri jahtunult.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee