Küpsetised
15. november 2004, 18:41

TOSCA-TÜKID

Mandlikattega koogid. Antud kogusest saab 25 kooki.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI:
75 g võid või margariini
4 muna
1 1/2 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
2 dl nisujahu
KATE:
100 g võid või margariini
3 sl piima
100 g peenestatud mandleid
3/4 dl suhkrut
3 sl nisujahu

Valmistamine
Pane ahi kuumenema 200 kraadini. Sulata rasvaine. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa jahu, millesse on segatud küpsetuspulber. Lõpuks sega tainasse sulatatud ning jahtunud rasvaine. Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud madalaservalisele plaadile 30x30 cm ruuduna. Küpseta põhja umbes 7 minutit ahju keskosas ja võta ahjust välja katmiseks. Pane katte ained väikesesse potti retseptis antud järjekorras. Tõsta pott tulele ja kuumuta puukahvliga segades keema. Pane kate põhjale ja küpseta kook ahju ülaosas kuldkollaseks. Veidi jahtunult lõika see 25 tükiks.