Nädala kook

Šokolaadiruudud 

Toidutare, 13. mai 2008, 05:10
Sarapuupähklite ja šokolaadiga koogid. Antud kogusest saab 25 kooki.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
Ahjus küpseb umbes 30 minutit + ettevalmistus.

Koostisosad
1 dl peenestatud sarapuupähkleid
1 dl nisujahu
3/4 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
1 ml soola (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
75 g tumedat shokolaadi
100 g võid või margariini
1/2 dl suhkrut
1 muna
peale tuhksuhkrut

Valmistamine
Pane ahi kuumenema 175 kraadini ja keera küpsetuspaber plaadil servadega vormiks (22x22 cm). Peenesta noaga sarapuupähklid. Sega jahu hulka peenestatud pähklid, küpsetuspulber, vanillsuhkur ja sool. Tükelda šokolaad ja sulata veevannis. Vahusta või ja suhkur. Lisa kloppimist jätkates muna. Pane tainasse pehme šokolaad ja lõpuks jahusegu. Pane tainas küpsetuspaberile ja küpseta ahju keskosas umbes 30 minutit. Veidi jahtunult lõika kook ruutudeks. Enne serveerimist raputa läbi sõela ruutudele tuhksuhkrut. Šokolaadiruudud on kõige paremad küpsetamispäeval. Kooki võib küpsetada ka määritud ja jahuga ülepuistatud 20 cm läbimõõduga vormis. Sel juhul lõika kook sektorikujulisteks tükkideks.Hea teada ! Serveeri jahtunult küpsetamispäeval.  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee