Lõunasöögi retseptid

Suitsukalasalat III 

Toidutare, 26. september 2004, 19:23
Suitsukala-makaronisalat kurgi, marineeritud kurgi, herneste, tomati ja munaga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 dl vigurmakarone
vett
soola
1 lollo rosso salat
1/2 kg suitsukala (räimi, siiga, suitsulõhet)
200 g külmutatud herneid
1/4 värsket kurki
1 marineeritud kurk
2 kõvaks keedetud muna
3-4 tomatit
1 sidrun
kimbuke murulauku
KASTE:
4 sl oliivõli
2 sl balsamveiniäädikat
1/4 tl soola
1/4 tl jahvatatud musta pipart
1-2 tl kuivatatud estragoni või 2 sl peeneks hakitud värsket estragoni

Valmistamine
Keeda makarone vastavalt pakil olevale õpetusele soolaga maitsestatud vees. Nõruta valmis makaronid korralikult ja sega kastmeained soojade makaronidega. Puhasta ja tükelda suitsukala. Lõika kurk kuubikuteks, viilusta tomatid ja munad. Loputa ja nõruta salat, lõika ribadeks ja pane serveerimisvaagnale. Sega maitsestunud makaronide hulka herned, kurgikuubikud ja pool peeneks hakitud murulaugust. Pane segu ribadeks lõigatud salatile. Kaunista tomati- ja munaviilude ning sidrunisektoritega. Peenesta peale ülejäänud murulauk. Serveeri iseseisva roana leivaga. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee