Kalatoitude retseptid

Tuuletaskud täidisega 

Sirje Rekkor, 24. november 2004, 12:08
Pasteedi-, suitsukala-, kreveti-, kilu- ja munatäidisega tuuletaskud.

Koostisosad
TAINAS:
1 dl vett
30 g võid
veidi soola
1 dl nisujahu
1-2 muna
1 tl suhkrut
PASTEEDITÄIDIS:
pasteet
marineeritud kurk
SUITSUKALATÄIDIS:
külmsuitsukala
keedetud hakitud muna
majoneesi
koort
tilli
värskelt jahvatatud valget pipart
KREVETITÄIDIS:
tükeldatud krevette
majoneesi
koort
hakitud tilli
KILU-MUNATÄIDIS:
keedetud hakitud muna
hakitud vürtsikilu
majoneesi
paprikapulbrit
hakitud sibulapealseid või murulauku
värskelt jahvatatud valget pipart

Valmistamine
Vesi, või, suhkur ja sool kuumutada keema, lisada korraga, hoogsalt segades kogu jahu. Kloppida, kuni moodustub läikiv tainapall. Tainal lasta veidi jahtuda ja lisada ükshaaval munad. Peale iga muna lisamist segada tainas ühtlaseks. Küpsetusplaat katta küpsetuspaberiga. Tainast pritsida või panna teelusikaga pannile väikesed kujundid, neid pritsida veega. Küpsetada ahjus alumisel siinil algul 210-220 kraadi juures 10-15 minutit, seejärel vähendada kuumust ja küpsetada veel 10 minutit. Küpsetamise ajal ahju ust avada ei tohi - tuuletaskud ei kerki siis seest tühjaks. Küpsenud tuuletaskutel lasta veidi aega seista avatud uksega ahjus.
Jahtunud tuuletaskutel lõigata täitmiseks kaaned pealt. Nende täidistega, mida saab kondiitripritsiga pritsida, võib tuuletaskuid täita küljelt pritsiotsikut sisse surudes. Pasteeditäidise valmistamisel võib pasteeti vajadusel pehmendada puljongi, piima, majoneesi või maitsestamata jogurtiga. Marineeritud kurk tükeldada hästi väikesteks tükkideks ja segada pasteediga. Ülejäänud täidiste puhul tükeldada komponendid hästi peeneks ja segada omavahel ning maitsestada.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee