Küpsetised

Juustuampsud 

Toidutare, 20. september 2004, 10:21
Juustuküpsised, antud kogustest saab 35 küpsist.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g külma võid
100 g riivitud kõva juustu (hästi sobib Eesti juust)
1,25 dl piima

Valmistamine
Ahi pannakse 225º C juurde sooja. Jahu ja küpsetuspulber segatakse. Või hakitakse pisikesteks tükkideks, segatakse jahu juurde ja hakitakse või näpitakse. Lisatakse riivitud juust ja piim ning segatakse kiiresti ühtlaseks tainaks. Tainas rullitakse jahusel laual 1 cm paksuseks, sellest lõigatakse sobiva vormiga väikesi ümmargusi küpsiseid läbimõõduga umbes 4 cm. Ahjuplaat kaetakse küpsetuspaberiga. Küpsised laotakse paberile ja pintseldatakse piimaga. Küpsetatakse 225º C juures ahju keskosas umbes 10 minutit. Soovi korral võib ahjust võetud juustuampsudele riivjuustu peale puistata. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee