Kiudainerikkad toidud
11. juuni 2008, 11:35

Köögiviljakrõpsud

Ahjus küpsetatud köögiviljakrõpsud. Lisandiks sobivad õlu ja dipikastmed.

Koostisosad
2 tk Porgand
1 tk Pastinaak
1 tk Kartul (vähese tärklisesisaldusega)
2 sl Oliiviõli
2 sl Maisijahu või purustatud maisihelbed
0.25 tl Must pipar
sool

Valmistamine
Köögiviljad koori ja lõika õhukesteks (maksimaalselt 5 mm paksusteks) viiludeks. Kuumuta vesi keema, lisa sool. Blanšeeri köögivilju keevas vees umbes 3 minutit. Võta nad vahukulbiga välja, uhu külma veega, nõruta ja lase veidi jahtuda. Pintselda ahjuplaat kergelt õliga üle. Köögiviljaviilud sega õli, maisijahu, soola ja pipraga. Laota need ühekordse kihina ahjuplaadile.
Küpseta kuumas ahjus 4-5 minutit mõlemalt poolt, kuni aedviljakrõpsud on kaunilt kuldpruunid.