Küpsetised
19. september 2004, 16:44

Kuninglik puuviljakorv

Tavalisest veidi erinev, pidulik besee ja jäätise korv, täidetud puuviljadega.

Koostisosad
BESEE
5 dl Suhkur
6 sl Vesi
4 tk Munavalge
JÄÄTIS
250 g Jäätis
5 dl Kola-kaste (liimimiseks)
PUUVILJASALAT
Ananass
Banaan
Apelsin
Viinamarjad
Kirsid
Melon

Valmistamine
1. Pane ahi 200º C sooja.
BESEE
2. Pane suhkur ja vesi potti, ning sega kuni suhkur on sulanud, kuumuta kuni 120 º C, kasuta termomeetrit.
3. Vahusta munavalge tugevaks vahuks.
4. Lisa peene joana suhkrulahus vahustatud munavalgesse, ise samaaegselt edasi vahustades u 5 minutit.
5. Joonista küpsetuspaberile 5 erineva suurusega ruutu.
6. Põhi 15 x 18 cm, küljed 2 tk 15 x 18 cm ja 2 tk 18 x 18 cm.
7. Täida ruudud beseega.
8. Pritsi läbi tordipritsi besee spiraalselt.
9. Küpseta 200º C juures, ahju keskosas. Kui sul on kuuma õhu ahi, siis küpseta nr 2 peal.
10. Võta võileivapaber ja tõsta valmisküpsetatud ja jahutatud põhi sellele.
11. Lõika jäätise pakk neljaks ja aseta 2 jäätise tükki põhjale.
12. "Liimi koolakastmega besee servad, et tekiks korv, ja "liimi" jäätisetükid sisekülgedele. Kui korv ei taha esialgu koos seista, tõmba ümberringi plastfoolium.
13. Tõsta nüüd korv sügavkülma u 2 tunniks. Enne serveerimist, eemalda ettevaatlikult plastfoolium.
14. Täida korv tükeldatud puuviljadega. Serveeri kohe!