Ameerika köök
26. juuni 2009, 15:13

SPINATI-JUUSTUSTRATA

Saiavorm spinatiga. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
8-10 viilu kuiva röstsaia
150 g riivitud Campanello juustu
300 g külmutatud spinatit
1 sl pehmet võid
5-6 dl piima
6-7 suurt (L) muna
1 tl kuivatatud basiilikut
1 tl soola
0,25 tl purustatud musta pipart

Valmistamine
ValmistusviisVõta spinat aegsasti sulama, nõruta sõelal ja pigista kuivaks. Vali ahjuvorm, mille põhja saad katta poolte saiaviiludega. Määri vorm margariiniga ja lao saiaviilud vormi põhjale. Riputa peale pool riivjuustust, pudista sellele ühtlaselt spinat ning kata ülejäänud juustuga. Määri vabad saiaviilud võiga ja lao need juustu peale, määritud pooled ülespidi. Klopi ülejäänud ained hästi läbi ja kalla aeglaselt saiaviiludele. Tee seda kordamööda igast nurgast ning sega vahepeal vedelikku, et basiilik ja pipar jaotuksid ühtlaselt; lase 30 minutit seista. USA perenaiste kinnitusel tuleks eriti maitsva ja kõrgeks kerkinud strata saamiseks hoida kilega kaetud vormi üleöö külmas. Kui oled talitanud nõnda, pane eemaldatud kilega vorm külma ahju. Lühikest aega külmas hoitud vormiroa võib panna kohe kuuma ahju, eriti kui vorm talub kuuma ja külma vaheldumist. Lülita ahi 175 kraadile ja küpseta tund pluss ahju kuumenemiseks kuluv 10-15 minutit ehk kuni roa keskele torgatud nuga jääb puhtaks. Lase enne serveerimist 5 minutit seista. ServeerimisviisServeeri kuumalt.Lisandid