Roheline suppFoto: Daisy Lappard
Lõunasöögi retseptid
3. juuni 2009, 08:02

Roheline supp

Kui kasutad supis külmutatud sparglit, lase see enne kuuma veega üle. See kehtib kõikide külmutatud asjade kohta – nii ei jahuta külmutatud komponentide lisamine toitu kohe maha.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 sl Või
1 tk Porrulauk
2 sl Tüümian (kuivatatud)
1 l köögiviljapuljong
200 g Spargel
1 tl Sinepiseemned
5 dl roheline peakapsas (hakitud)
0.5 tl tuline piprakaste
2 dl saiakrutoonid
2 dl Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust

Valmistamine
Viiluta porru, lõika spargel juppideks ja haki kapsas. Sulata poti põhjas või, lisa selle hulka porru ja kuivatatud tüümian. Kuumuta, kuni porru muutub pehmeks. Lisa puljong, sparglijupid, hakitud kapsas ja sinepiseemned, lase supil keema tõusta. Vähenda kuumust ja hauta, kuni köögiviljad on pehmed. Maitsesta piprakastme ja soolaga. Serveeri saiakrutoonide ja õhukeste juustulaastudega.# Piprakastmeid müüakse poodides erinevate nimede all. Otsi sildilt vihjet "hot pepper sauce", hästi sobib ka Tabasco kaste või hoopis karripasta.# Kui tahad värvilt veel rohelisemat suppi, kasuta tavalise peakapsa asemel hoopis kähar- ehk savoia kapsast (poes müügil kui savoy kapsas).