Kiudainerikkad toidud

Leivavorm õuntega 

Toidutare, 16. september 2007, 09:36

Kogus: kaheteistkümnele

Koostisosad
1 leib (soovitavalt tume)
8-10 keskmise suurusega õuna
100 g võid
0,5 kl suhkrut
100 ml kohvikoort

Valmistamine
Lõika leib viiludeks, eemalda koorik ja murenda leivasisu sõrmede vahel peeneks. Koori ja tükeldada õunad. Määri ümmargune küpsetusvorm võiga ja laota selle põhja esimeseks kihiks murendatud leivasisu. Leivakihi peale aseta natuke võitükikesi. Seejärel lao vormi õunaviilud ning nende peale suhkur. Viimaseks kihiks tuleb jälle leib. Kata vorm võitükikestega ning vala seejärel üle kohvikoorega. Leivavorm küpseb keskmise kuumusega ahjus umbes 30 minutit. Soovi korral võib vormi peale enne ahjupistmist veel pisut suhkrut riputada, kuid suhkrut võib maitse järgi lisada ka söömise ajal.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee