Küpsetised

Karusmarjakook ehk tikrikook 

Toidutare, 6. jaanuar 2009, 08:52
Karusmarjad võib asendada rabarberi või õuntega.

Kogus: ühele

Koostisosad
Taigen:
125 g võid
1,5 kl jahu
0,5 kl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
soola
Täidis:
3 muna
500 g kohupiima
0,5 kl suhkrut
100 g hapukoort
0,5 kg tikreid

Valmistamine
ValmistusviisHaki või, jahu ja suhkur ühtlaseks taignaks, lisa küpsetuspulber ja pisut soola. Laota 2/3 taignast rasvainega määritud ahjuplaadile ning kata puhastatud tikritega. Eralda munavalged munakollastest ning klopi tugevaks vahuks. Sega täidise ained (k.a. munakollased) omavahel, kõige viimasena lisa vahustatud munavalged. Kalla täidis tikritele, peale raputa ülejäänud taignakolmandik. Küpseta 200 °C juures kuldpruuniks.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee