Friteeritud tofu
Taimetoidu retseptid
20. märts 2005, 13:01

Friteeritud tofu

Tainas küpsetatud sojajuust

Kogus: ühele

Koostisosad
250 g tofut
0,5 l õli
Fritüütaigen:
1 dl täisterajahu
2 tl kartulijahu
0,5 tl soola
umbes 2 dl vett
karripulbrit

Valmistamine
Lõika tofu parajateks suupaladeks, lao köögipaberile kuivama. Klopi taignakomponendid vedelaks taignaks, lase veidi seista. Kastmeks sega vesi sojakastmega vahekorras 1:1, lisa veidi riivitud ingverijuurt. Aja õli keedunõus nii tuliseks, et alguses põhja vajunud taignatilgake kiiresti pinnale kerkib. Kasta tofutükid pika tiku otsas taignasse, seejärel keeda õlis pruuniks ja pontsakaks ning tõsta vahukulbiga köögipaberile nõrguma. Söömisel võta tükike kokteilitiku otsa ning kasta kastmesse.