Kalatoitude retseptid

Läänerannikusalat ehk värske salat mereandidega 

Toidutare, 15. märts 2009, 13:04
Pidulik salativaagen vähi, rannakarpide, krevettide, šampinjonide, herneste, spargli ja tomatitega. Kastmeks prantsuse salatikaste. 

Kogus: ühele

Koostisosad
1 keedetud merivähk või 10 keedetud vähisaba või 200 g vähikonservi
1 purk (250 g) rannakarpe
200 g kooritud krevette
100 g värskeid shampinjone
100 g külmutatud herneid
1 purk (340 g) rohelist sparglit
2 tomatit
1/2 rabedat peasalatit
kimbuke tilli
KASTE:
1 dl prantsuse salatikastet

Valmistamine
Kui kasutad sügavkülmutatud krabilisi, sulata need enne üles. Lõika vähk pooleks. Eemalda liha ja tükelda. Nõruta konservidest leem. Viilusta šampinjonid, tükelda sparglid, lõika tomat sektoriteks ja salat ribadeks. Pane salat lamedale serveerimisvaagnale. Lao ained kihiti vaagnale või grupeeri ribadeks lõigatud salatile. Kalla kaste salatile. Kaunista tomatisektoritega ja haki peale ohtralt tilli. Lase külmas maitsestuda. Serveeri röstisaiaga eelroana või õhtusel koosviibimisel kerge suupistena. Enne serveerimist lase jahedas maitsestuda.
Lisandid
Röstisai.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee