Kalatoitude retseptid

Kala juustukastmes 

Toidutare, 4. august 2004, 08:48
Maitsev vormiroog.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 1,6-2 kg haugi või
ahvenafileed
150 g värsket või külmutatud spinatit
2 sl valget veini või vett
0.5 sidruni mahla
0.5 tl soola
värskelt jahvatatud valget pipart
1 küüs küüslauku
Kaste:
1 väikest sibulat
1 tl värsket või 0.25 tl kuivatatud aed-liivateed (tüümiani)
2.5 dl piima
2 dl rõõska koort
1 sl võid
1 sl nisujahu
2 munakollast
0.5 tl soola
0.25 tl valget pipart
3 sl riivitud parmesani või v. muu kõva juust
muud tugevamaitselist juustu
1 kuni 2 sl riivsaia

Valmistamine
Puhasta ja fileeri haug (või ahven), eemalda pintsettidega kõik luud. Kui kasutad värsket spinatit, tuleb neid esmalt sõelaga hetk keevas vees hoida ja nõrutada. Külmutatud spinat sulata ja nõruta tihedal sõelal. Pane spinat potti, lisa vein või vesi, sidrunimahl, sool, pipar ja purustatud küüslauk. Kuumuta keemiseni ja lase mõni minut kaane all hästi tasasel tulel haududa. Kastme valmistamiseks sulata veidi võid paksupõhjalises potis ja hauta selles sibul klaasjaks. Lisa hakitud aed-liivatee ja piim ning keeda umbes 5 minutit. Lisa rõõsk koor ning kuumuta keemiseni. Võist ja jahust valmistatud ühtlane segu lisa kastmele seda kogu aeg liigutades. Keeda kastet tasasel tulel pidevalt segades veel umbes 5 minutit, kuni kaste pakseneb. Võta pott tulelt, jahuta veidi ja klopi ükshaaval sisse munakollased. Maitsesta kaste soola, pipra ja riivjuustuga. Aseta pooled kalafileed võitatud ahjuvormi (vajadusel lõika fileed pooleks). Kata spinatiga, millele omakorda aseta ülejäänud kalafileed. Kõige peale vala kaste, pinnale riputa riivsaia. Küpseta 225-kraadise ahju keskosas 20–25 minutit. Lisandiks sobivad riis või keedetud kartulid, samuti värske salat. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee