Nädala kook
10. mai 2009, 08:43

ŠOKOLAADITORT III

Šokolaaditort raberberiga.

Kogus: ühele

Koostisosad
Põhi:
200 g kooritud pistaatsiapähkleid
60 g suhkrut
60 g sulatatud võid
Vanilli-šokolaadikreem:
200 g valget šokolaadi
5 dl 35%-list rõõska koort
4 munakollast
4 lehte želatiini
1 vanillikauna kaabitud seemned
Rabarberiželee:
500 g rabarberit
250 g suhkrut
1 vanillikauna seemned
5 lehte želatiini

Valmistamine
ValmistusviisPÕHI: haki pähklid peenelt, sega suhkru ja sulavõiga ning suru lahtikäiva 24 cm vormi põhjale. Küpseta 10 minutit 180-kraadises ahjus. Jahuta. (Seda võid kuni 2 päeva varem teha). KREEM: Sulata šokolaad ettevaatlikult suures kausis vesivannis. Klopi rõõsk koor koos vanilliga vahule. Leota želatiinilehti külmas vees, siis lahusta kuumas alkoholis ja želatiinist väljapressitud vees. Kui šokolaad on sulanud, tõsta kauss vesivanni kohalt ning klopi munakollased sulašokolaadi sisse. Lisa kuum želatiinisegu ning seejärel kiiresti koa vahukoor. Sega ühtlaseks ja läikivaks kreemiks. (Kuna siinkohal peab kiiresti tegutsema, siis kontrolli, et kõik vajalikud ained on käepärast ja toimingud tehtud: šokolaad sulatatud, vahukoor vahustatud, želatiin leotatud ja sulatatud (ent veel soe), munakollased tassis valmis. Kalla kreem jahtunud pistaatsiapõhjale ja pane hoolega kaetult järgmise päevani külmkappi. Želee: Päev enne pidu valmista rabarbriželee. Pane loputatud rabarber, suhkur ja vanill potti ning keeda seni, kuni rabarber on täiesti pudruks keenud. Vajadusel lisa veidi vett. Lahusta želatiinilehed külmas vees. Kui rabarbrid on keenud ja on veel soojad, sulata želatiin otse rabarbrisegus. Jahuta veidi ja siis määri tordile. ServeerimisviisEnne serveerimist libista kuuma noaga mööda vormi servi ja libista tort kiiresti, aga ettevaatlikult, vaagnale. Lisandid