Lõunasöögi retseptid

RABARBARILEHESUPP 

Toidutare, 14. september 2006, 14:07
Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kuni 1.5 l vett
1 kuni 2 sl odrakruupe
100 g suitsutatud liha
1 peenestatud sibulat
rabarbarilehti
1 puljongikuubikut
suhkrut
soola
Serveerimiseks:
keedetud muna
hapukoort
värsket hakitud peterselli

Valmistamine
ValmistusviisPese kruubid ja pane koos veega keema. Lisa peeneks hakitud suitsuliha ja peenestatud sibul. Keeda umbes 40 minutit. Pese ja kupata kergelt rabarbarilehed. Haki peeneks, lisa supile. Keeda, kuni rabarbarilehed on pehmed. Lisa puljongikuubik. Maitsesta soola ja suhkruga. Serveerimisel lisa hakitud või poolitatud muna ja hapukoort. Peale puista hakitud peterselli. NB! Terviseleht 26/2000 hoiatab, et kuigi rabarber on esmajoones köögiviljataim, siis "suure oblikhappesisalduse tõttu on ta lehed väga mürgised. Rabarberilehed võivad põhjustada oksendust, kõhuvalu, lihasekrampe. Organismi sattumine suures koguses võib kaasa tuua surma." Toiduks on seepärast mõttekas kasutada vaid noori ja värskeid kevadisi rabarbarilehti! ServeerimisviisLisandid

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee