Toidukordade retseptid

RABARBERIKOOK III 

Toidutare, 11. august 2007, 17:39
Pärmitainast rabarberikook. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
Tainas:
2 dl leiget piima
30 g pärmi
100 g suhkrut
100 g margariini
1 muna
soola
6 dl nisujahu
Kate:
2 dl rabarbrit
6 sl suhkrut
100 g hapukoort
2 kuni 3 muna
2 sl kartulitärklist
4 sl rosinaid (soovi korral)

Valmistamine
ValmistusviisSega pärm leige piimaga vedelaks ja hoia senikaua soojas, kuni pärm hakkab vahutama. Lisa teised toiduained ja sõtku sitke tainas, mis käte küljest lahti lööb. Lase tainal 1 tund soojas kohas kerkida. Rulli tainas õhukeseks ja aseta ahjuplaadile, servad suru veidi kõrgemaks. Valmista kate. Sega väikesteks tükkideks lõigatud rabarber ja suhkur hapukoore, lahtiklopitud munakollaste ja kartulijahuga. Soovi korral lisa ka pestud ja nõrutatud rosinad. Viimasena lisa vahustatud munavalged. Tõsta täidis tainale ja küpseta 200-kraadises ahjus helepruuniks. Rabarberitükkide asemel võib kasutada ka tikri- või õunakeedist, sel juhul ära suhkrut lisa. ServeerimisviisLisandid

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee