Toidukordade retseptid
26. november 2008, 13:39

Mandlikattega rabarberikook

Koostisosad
100 g margariini
100 g suhkrut
3 muna
3 munakollast
150 g nisujahu
1 tl vanillsuhkrut
50 g kartulitärklist
1.5 tl küpsetuspulbrit
6 sl piima
Mandlikate:
3 munavalget
150 g suhkrut
500 g tükeldatud rabarbrit
100 g hakitud mandleid

Valmistamine
1. Vahusta margariin suhkruga, lisa munad ja munakollased. Sega omavahel kuivained ning lisa tainale. Lisa piim ja sega ühtlaseks tainaks. Määri 26 cm rõngasvormi põhi rasvainega. Pane tainas vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit.
2. Pese, koori ja tükelda rabarbrid. Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Sega rabarberid ja hakitud mandlid vahustatud munavalgetega. Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus veel 30 minutit. Serveeri vahukoorega.