Nädala kook

Kräsupeakook 

Toidutare, 2. jaanuar 2005, 14:31
Maitsev küpsetis.

Koostisosad
PÕHJAD
4 tk Muna
4 dl Suhkur
6 dl Nisujahu
2 tl Söögisooda
400 g Paksem hapukoor
3 sl Kakaopulber (ühte kaussi lisamiseks)
TÄIDIS
600 g Hapukoor
GLASUUR
100 g Või
2 sl Piim
3 sl Suhkur
2 sl Kakaopulber

Valmistamine
Sega munad, suhkur, jahu, sooda ja hapukoor omavahel. Jaota tainas kahte kaussi ning lisa ühele tainaportsule kakaopulber. Vala pruun tainas võiga määritud lahtikäivasse rõngasvormi. Vala hele tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta mõlemat koogipõhja 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni koogi sisse torgatud puutikk puhtaks jääb. Kui koogipõhjad on küpsenud, siis lõika hele põhi kuubikuteks ja tume põhi kaheks kihiks. Sega heledad koogikuubikud hapukoorega. Aseta alumine tume koogipõhi vormi, määri sellele hapukoort ja kata 1/2 tordikuubiku-hapukoore seguga. Kata teise koogipõhjaga ja peale ülejäänud tordikuubiku-hapukoore segu. Glasuuri valmistamiseks sulata potis või, sega juurde piim, kakaopulber ja suhkur. Sega ühtlaseks ja lase veidi jahtuda. Nirista glasuur tordile. Enne serveerimist lase koogil umbes 12 tundi külmkapis seista. Serveerimiseks eemalda rõngasvormi servad ja libista kook tordialusele.