Väherasvased toidud

OKROSHKA AEDVILJADEST 

Toidutare, 18. november 2009, 16:05
Külm kaljasupp aedviljadega. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
1,2 l kalja
300 g kartuleid
80 g porgandit
80 g naerist
80 g rediseid
120 g sibulapealseid
250 g värsket kurki
120 g hapukoort
2 keedetud muna
suhkrut
sinepit
soola
maitserohelist

Valmistamine
ValmistusviisKartulid pesta ja keeta koos koorega. Porgandid ja naerid puhastada ja keeta eraldi. Jahtunud aedviljad lõigata kuubikuteks. Kartulid koorida ja lõigata samuti. Sibulapealsed hakkida ja hõõruda soolaga kuni mahla eraldumiseni. Redised pesta ja lõigata kuubikuteks. Aedviljad segada ja valada peale suhkru ning sinepiga maitsestatud kali. Lisada hakitud munad ja maitseroheline. Hapukoor anda lauale eraldi. Kui soovitakse teravamat okroshkat, siis võib supile lisada pisut riivitud mädarõigast. Kalja asemel võib okroshka valmistada külma keedetud veega segatud keefirist.ServeerimisviisServeerida külmalt.Lisandid