Toidukordade retseptid

HÕRK KOOK 

Toidutare, 10. aprill 2009, 16:05
Õunapüree-banaani-vahukooretäidisega kook. Koogipõhi küpseb ahjus 12 minutit + ettevalmistus + koogi kokkupanemine. Enne serveerimist hoida kooki külmas.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
150 g võid või margariini
3 dl nisujahu
150 g keedetud kartuleid
TÄIDIS:
3 dl vahukoort
2 sl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 dl õunapüreed
1-2 banaani
PEALE:
tuhksuhkrut

Valmistamine
ValmistusviisKoori külmad keedetud kartulid ja riivi peene riiviga. Sega rasvaine, jahu ning riivitud kartulid. Pane tainas natukeseks külma ja ahi kuumenema 225 kraadini. Jaga tainas kahte ossa ning veereta pallideks. Rulli need ketasteks (läbimõõt 20 cm) ning aseta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpseta koogipõhju ahju keskosas umbes 12 minutit. Vahusta koor ning maitsesta see suhkru ja vanillsuhkruga. Pane kook serveerimisvaagnal kokku nii, et esimese aluse katad õunapüree ja banaanitükkide ning poole vahukoorega. Aseta peale teine ketas ja korda tehtut. Sõelu koogi peale tuhksuhkrut. Pane kook külma ning serveeri see kohvi juurde või magustoiduna.ServeerimisviisEnne serveerimist hoia kooki külmas.Lisandid

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee