Nädala kook

SHOKOLAADI-MANDLIKOOK 

Toidutare, 5. aprill 2008, 18:22
Ahjus küpseb 45 minutit + ettevalmistus.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g külmi keedetud kartuleid
1 dl mandleid
150 g tumedat shokolaadi
100 g võid või margariini
1 1/2 dl suhkrut
4 muna
1 1/2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
VÕÕP:
25 g margariini
2 sl vett
1 1/2 sl kakaopulbrit
2 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
VORMI:
margariini või võid
riivsaia

Valmistamine
ValmistusviisPane ahi kuumenema 180 kraadini. Määri ümmargune tasasepõhjaline koogivorm ning puista see korralikult üle riivsaiaga. Koori ja riivi külmad keedetud kartulid jämeda riiviga ning jahvata mandlid. Sega väikeses kausis jahu hulka küpsetuspulber. Tükelda shokolaad ja sulata see väikeses kausis veevannis. Vahusta margariin ja suhkur ning lisa ükshaaval ja hästi kloppides munad. Pane tainasse kõigepealt shokolaad ja seejärel riivitud kartul, jahvatatud mandlid ning lõpuks jahu, millesse on segatud küpsetuspulber. Vala tainas vormi ja küpseta kooki ahju allosas umbes 45 minutit. Kontrolli puutikuga, kas kook on ka keskelt küps. Sulata potis rasv. Lisa sellele teised võõba ained ning sega ühtlaseks. Kata jahtunud kook võõbaga ning raputa peale pruune nonparelle.ServeerimisviisServeeri jahtunult.Lisandid

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee