Küpsetised

Tosca kook 

Toidutare, 19. veebruar 2005, 10:47
Mandlikattega kook.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 muna
1 dl suhkrut
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
3/4 dl piima
50 g margariini
KATE:
75 g margariini
1 dl suhkrut
1 sl nisujahu
1-1 1/2 dl mandleid või 2 1/2 dl mandlilaaste
1 sl piima
VORMI:
umbes 50 g margariini
riivsaia

Valmistamine
Pane ahi kuumenema 180ºC. Määri vorm (kõige parem on lahtikäiva põhjaga vorm) ja puista see üle riivsaiaga. Sulata margariin ning sega kokku nisujahu ja küpsetuspulber. Vahusta munad ja suhkur. Lisa piim, sulatatud ja jahutatud margariin ning ettevaatlikult segades nisujahu-küpsetuspulbrisegu. Vala tainas vormi ja küpseta ahju allosas poolküpseks (20 minutit). Peenesta mandlid tasasel alusel noaga. Pane katte ained potti ja lase puukahvliga segades keema. Võta kook ahjust ning vala kate poolküpsele koogile. Küpseta kooki veel ahju ülaosas, kui see on ilus kuldpruun. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee