Kolumnid
2. november 2007, 09:12

Lehttainakoogid aprikoosiga

Lehttainakoogid aprikoosiga. Antud kogustest saab 16-20 kooki.

Koostisosad
500 g valmis lehttainast
PEALE:
1 purk aprikoosihoidist (425 g)
MÄÄRIMISEKS:
muna
(suhkrut)
TARRETISEKS:
1 dl aprikoosivedelikku
1 1/2 zhelatiinilehte

Valmistamine
Rulli lehttainas kaheks tükiks, mille paksus on pool sentimeetrit. Lõika mõlemad tükid tainaratta või noaga ruutudeks küljega 6-7 cm. Pane ruudud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning määri munaga (ja raputa äärtele suhkrut). Nõruta aprikoosid ja jäta vedelik varuks. Pane igale tainaruudule poolid aprikoos. Küpseta kooke 225 kraadi juures ahju keskosas umbes 12 minutit ning lase neil siis jahtuda. Pane želatiinileht 5 minutiks külma vette. Kuumuta 1 dl aprikoosivedelikku ja lahusta selles želatiin. Jahuta segu. Kui see hakkab tarduma, määri pintsliga aprikoosidele.