Toidukordade retseptid

RABARBERIPIRUKAS 

Toidutare, 5. august 2007, 17:32
Rabarberipirukas pähkliga. Küpseb ahjus 35-40 minutit + ettevalmistus.

Kogus: ühele

Koostisosad
150 g võid või margariini
1 1/2 dl suhkrut
1 muna
2 1/2 dl nisujahu
1 dl täisteranisujahu
350 g rabarberit
2 tl kartulijahu
pähklipuru
1 sl siirupit

Valmistamine
ValmistusviisVõta lahtikäiva põhjaga, umbes 22 cm läbimõõduga vorm, määri seest võiga ja puista üle riivsaiaga. Sea ahi 175 kraadi peale kuumenema. Vahusta või suhkruga, lisa muna ja nii palju jahu, et saad parajalt paksu taina. Laota tainas vormi, servad jäta muust osast paksemaks. Lõika korralikult loputatud rabarberid umbes sentimeetristeks tükkideks koogi pinnale, sõelu sinna peale kartulijahu ning lõpuks lisa siirup ja pähklipuru. Küpseta pirukat 35-40 minutit. Pähklipuru asemel võib kasutada ka müslit ja rabarberi magustamiseks siirupi asemel mett.ServeerimisviisServeeri soojalt.LisandidKülm vaniljekaste, vahukoor, jäätis.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee