Kreeka köök
22. mai 2008, 13:12

Terevisiooni moussaka

Kreeka rahvustoit. Baklazhaani-hakkliha vormiroog beshamellkastmega. Antud kogustest saab terve ahjuplaaditäie. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 kg baklazhaane (munataimi)
1 kg veise(lamba)hakkliha
1/2 dl oliivõli
2 suuremat hakitud sibulat
250 g purustatud tomatit
1/2 dl valget veini
soola
pipart
200 g riivitud juustu
1 l piima
50 g võid
50 g jahu
jahvatatud muskaatpähklit

Valmistamine
ValmistusviisValmista beshamellkaste. Sulata potis või ja lisa jahu. Sega pidevalt, kuni jahu on segunenud võiga. Ära pruunista. Kuumuta piim eraldi nõus keemiseni ja vala siis ettevaatlikult pidevalt segades jahule. Lase keeda 30 minutit ja maitsesta soola, pipra ning muskaatpähkliga. Lõika baklazhaan pikuti viiludeks. Määri kokku õli ja soolaga ning lase seista. Pruunista pannil hakkliha õli ja sibulaga. Lisa vein ning tomatihoidis. Keeda, kuni osa vedelikust on aurustunud. Maitsesta soola ja pipraga. Vala segu pannilt eraldi nõusse ja puhasta pann. Prae baklazhaane õlis. Ahjupannile aseta pooled praetud baklazhaaniviiludest, raputa peale riivjuustu ja kata hakklihamassiga. Seejärel lao peale ülejäänud baklazhaaniviilud, raputa peale riivjuust ja vala üle beshamellkastmega. Kõige peale veel riivitud juustu. Küpseta rooga 180 kraadises ahjus, kuni pealmie kiht on kuldpruun.ServeerimisviisEnne serveerimist lase roal veidi taheneda.LisandidVärske salat, kartulipüree.