Lõunasöögi retseptid
25. juuli 2008, 13:27

MERIKARBIWOK

Merikarbiwok porgandi, varsselleri ja ingveriga. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg merikarpe
2 porgandit
4 varssellerit
u 25 g värsket ingverit
2 sl õli
2 dl kalapuljongit
1 sl austrikastet
2-3 tk piri piri't

Valmistamine
ValmistusviisPese merikarbid külma voolava vee all hoolikalt puhtaks. Karbid, mis on veidigi avanenud, viska minema. Kaabi porgandid, loputa varsseller ja lõika need õhukesteks ribadeks. Koori värske ingver ja haki peeneks. Kuumuta porgandi- ja selleriribasid ning hakitud ingverit õlis wok-pannil. Lisa merikarbid. Kalla toidule puljong, lisa austrikaste ja purustatud piri piri. Keeda rooga kaane all umbes 3-4 minutit. Need merikarbid, mis pärast keetmist pole avanenud, viska minema.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidSai.