Lõunasöögi retseptid

KALA-KREVETIVARDAD 

Toidutare, 18. september 2006, 06:55
Vardas grillitud lest, forell, koorimata krevetid, peekon, shampinjonid ja paprika. Valmistamisaeg määramata. Lisandiks maisiga riis.

Kogus: ühele

Koostisosad
300 g lesta või saidat
200 g forelli
100 g kooritud krevette
50 g peekonit
8 shampinjoni
1 paprika
GRILLKASTE:
3 sl õli
2 sl sojakastet
1 sl sinepit
1 tl tomatipüreed
1 väike küüslauguküüs
1 ml musta pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
paar tilka Tabascot
MAISIGA RIIS:
2 dl pikateralist riisi
4-5 dl vett
1/2 tl soola
2-3 dl külmutatud maisiteri

Valmistamine
ValmistusviisSega kausis grillkastme ained. Lõika kalad väikesteks tükkideks ja pane natukeseks ajaks kastmesse. Lõika peekon 6-7 cm pikkusteks ribadeks ning keera igaühesse paar krevetti. Lüki puuvardaisse vaheldumisi mõlemat kala, peekoni-krevetirulle ja seene-paprikatükke. Pintselda valmis vardad üle grillkastmega. Grilli vardaid 6-7 minutit. Keera vardaid vahepeal ja pintselda lõpuks kastmega. Paku kalavarraste juurde maisiga riisi: pane riis keevasse soolaga maitsestatud vette ja keeda umbes 20 minutit. Nõruta ära liigne vesi. Lisa riisile külmuttud mais ja soojenda toit. Maisiriisile võib anda rõõmsa kollase värvuse, lisades sinna kurkumit, karrit või safranit.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidMaisiga riis.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee