FORELLIVARDAD
Kogus: ühele
Koostisosad
500-600 g forellifileed
100 g peekonit
1 suurem sibul
MARINAAD:
2 sl õli
1/2 tl soola
1/2 tl sidrunipipart
1 ml tüümiani (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
1 ml harakputke
LISAKS:
4 varrast
KAUNISTUSEKS:
tilli
sidrunit
Valmistamine
ValmistusviisEemalda forelli nahk ja lõika kala 3 cm suurusteks tükkideks. Sega kokku marinaad ja keera kalatükke selles. Tükelda peekon sama suurteks õhukesteks viiludeks ja lõika kooritud sibul neljaks. Eralda sibula kihid üksteisest. Lüki puust tiku või metallist varda otsa kõigepealt kumer sibulakiht ning pane selle sisse peekon ja kalatükk. Korda seda kuni ained on otsas. Pintselda vardad üle marinaadiga. Grilli vardaid keskmisel kuumusel 6-8 minutit. Keera vahepeal ja jälgi, et kala põlema ei läheks. Tõsta kalavardad vaagnale ja raputa peale veel natuke soola. Kaunista tilli ja sidruniviiludega.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidVäikesed keedetud kartulid ja nõgesehautis või ürtidega jagurtikaste.
Kommentaarid (0)