Lõunasöögi retseptid
12. oktoober 2006, 08:04

VÄRVIKAS ÜHEPAJATOIT

Värvikas ühepajatoit kala, porgandi, kabatshoki, tomati, krevettide ja paprikatäidisega roheliste oliividega. Valmistamisaeg umbes 45 minutit.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
45

Koostisosad
300-400 g värsket või külmutatud kalafileed
2 sibulat
1-2 küüslauguküünt
1 porgand
2-3 sl õli
1 väike kabatshokk
2-3 varssellerivart
1 purk purustatud tomateid
2 dl vett või valget veini
1 kalapuljongikuubik
1 tl sidrunipipart
1 tl basiilikut
veidike Cayenne'i pipart
LISAKS:
2-3 dl kooritud krevette
8-10 paprikatäidisega rohelist oliivi

Valmistamine
ValmistusviisKoori sibulad ja küüslauguküüned ning kaabi porgand. Haki sibulad ja küüslauguküüned ning tükelda porgand, kabatshokk ja sellerivarred. Lase sibul, küüslauk ja porgand potis kuumas rasvas keema. Lisa kabatshokk, seller, purustatud tomatid, vesi või valge vein, kalapuljongikuubik ja maitseained. Keeda tasasel tulel kaane all 15 minutit. Tükelda kalafileed ja pane need toidu sisse hauduma. Keeda veel 15 minutit väga vähesel kuumusel. Lisa kalaga ühepajatoidule krooniks krevette ja oliive.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidSai.