Kalatoitude retseptid

Koha-kartuliküpsetis 

Toidutare, 23. märts 2010, 14:58
Ahjus küpsetatud, munapiimaga ülevalatud koha-kartuli vormiroog porru, suvikõrvitsa ja tilliga. Küpsetamisaeg 60 minutit

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g koha (võid asendada ka kuumsuitsuforelliga)
500 g õhukeseks lõigatud kartuliviile
1 väiksem viilutatud suvikõrvits
1 väiksem porru rõngastena
värsket tilli
3 muna
5 dl piima või rõõska koort
soola
värskelt jahvatatud pipart

Valmistamine
ValmistusviisPuhasta kala ja tükelda see väiksemateks viiludeks. Pane võitatud ahjuvormi kartuli- ning kalaviilud kihiti porrurõngaste, suvikõrvitsaviilude ja hakitud värske tilliga. Viimaseks kihiks jääb kartul. Klopi munad lahti, lisa piim või koor ja maitseained. Vala muna-piimasegu vormi ning küpseta 200 kraadi juures umbes tund aega. Serveeri sidruni ja värske tilliga või värske salatiga. Viimases kasuta kastme segamisel õli ja värskelt pressitud sidrunimahla, mille hape sobib tasakaalustama rasvasemat kala ning mis ei ole nii intensiivne ja tugev kui äädikas.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidSidrun, till, värske salat.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee