Kalatoitude retseptid

Kalafileed fooliumis 

Sirje Rekkor, 14. aprill 2009, 12:58
Fooliumis grillitud kalafileed.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g kalafileed igale sööjale (siiga, lõhet, forelli, koha, mereahvenat vms)
veidi maitsestatud õli (grillimisõli)
sidrunipipart
soola
serveerimiseks sidrunisektoreid

Valmistamine
ValmistusviisUmbes tund enne grillimist pintselda kalafileesid vähese maitseatatud õliga. Et tulemus oleks piisavalt mahlane, peaks fileelõigu laius olema umbes 5 cm. Kahekordsest fooilumist valmista 30x30 cm suurused alused, mille keskkoht pintselda õliga üle. Kalatükid jaota alustele, peale riputa soola ja sidrunipipart. Fooliumitüki servad tõsta poollahtiselt keskele kokku. Grilli 5 minutit, pintselda pealt õliga, keera labidaga teine külg ja grilli lahtiselt veel 3 minutit. Grillimisel kasuta suhteliselt suurt kuumust (nii et kätt saab 15 cm kõrgusel restist hoida vaid 1-2 sekundit). ServeerimisviisServeeri kuumalt koos sidrunisektoritega.LisandidGrillitud ürdisai, grill-leib, grillitud sibulad või tomatid. Kastmeks sobib ürtidega maitsestatud jogurtikaste või majoneeskastmed.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee