Lõunasöögi retseptid
7. september 2007, 14:57

GRILLITUD RIBID SALATIGA

Grillitud ribid vürtsika tomatisalatiga. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
12 searibi tükki
1 küüslauguküüs
2 sl sojakastet
2 sl tomatipüreed
1 sl siirupit
1 tl sinepit
1-2 sl fariinsuhkrut
2 sl punase veini äädikat
1 tl soola
1 tl musta pipart
SALAT:
500 g tomateid
100 g porgandeid
2 sellerivart
1 sibul
1 roheline paprika
1,5 dl valge veini äädikat
50 g suhkrut
1 tl soola
1 sl sinepiseemneid
1 tshillikaun või 1/4 tl tshillipulbrit

Valmistamine
ValmistusviisMarinaadiained sega paksupõhjalises keedunõus, lisa maitseained. Kuumuta tasasel tulel, kuni suhkur on sulanud. Ribitükid pane kaussi ja vala marinaadiga üle. Kauss kata kilega ning hoia külmikus vähemalt tund aega, võib ka järgmise päevani. Salati valmistamiseks tee tomatitele terava noaga ristlõige ja pane nad umbes 30 sekundiks keeva vette. Seejärel jahuta neid veidi, koori ja poolita. Eemalda seemned, lõika tomatid suuremateks tükkideks. Porgandid lõika suurteks kuubikuteks, sellerivars viiludeks. Ka neid hoia umbes pool minutit keevas vees, loputa külma vee all ja nõruta. Haki sibul ja tshilli, paprikal lõika ära varrepoolne osa, eemalda seemned ja valged vaheseinad ning lõika suurteks kuubikuteks. Porgandi- ja selleritükid pane kastrulisse, lisa hakitud sibul, tshillikaun ning paprika. Vala juurde veiniäädikas ja keeda tasasel tulel 10-15 minutit. Lõpuks sega juurde tomatid, suhkur, sool, sinepiseemned. Keeda veel umbes 15 minutit. Ribitükid grilli neid aeg-ajalt marinaadiseguga määrides. Serveeri koos tomatisalatiga.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidLeib, pikk sai, röstisai.