Lõunasöögi retseptid
2. aprill 2006, 19:04

KREVETIPULJONG KÜBARAGA

Lehttainakübaraga krevetipuljong. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
400 g tooreid krevette (koorimata)
1 l vähipuljongit
30 g võid
tükike sidrunikoort
120 g külmutatud lehttainast
1 munavalge
1 munakollane

Valmistamine
ValmistusviisLoputa krevetid külma vee all ja pane keeva vähipuljongisse. Keeda 10-15 minutit. Tõsta krevetid vahukulbiga puljongist välja, lase veidi jahtuda ja puhasta. Purusta krevettide koored, jalad ja pead uhmris jämedateks tükkideks. Sulata pannil või ja hauta selles krevetikoori. Kui või hakkab pruunistuma, lisa puljong ja sidrunikoor, lase u 20 minutit keeda, seejärel kurna läbi marli. Keeda puljongit niikaua, kuni seda jääb järgi 750 ml. Jaota puhastatud krevetid nelja kuumakindlasse supitassi ja vala peale puljong. Lõika sulanud lehttainakihid pooleks, rulli veidi suuremaks kui supitassi läbimõõt ja lõika ümmarguste tainavormidega välja ringid. Määri tassiservad munavalgega. Aseta peale tainaring ja suru vastu servi. Pintselda tainas pealt munakollasega ja küpseta eelsoojendatud ahjus 225 kraadi juures (gaasipliidil 4.jaotus) u 12 minutit. Serveeri kohe. Kui majapidamises ei ole kuumakindlaid supitasse, serveeri puljongi juurde lehttainaküpsiseid.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.Lisandid