Selge kalasupp
Kogus: ühele
Koostisosad
1 kg kalapäid ja -luid
3 sibulat
1 küüslauguküüs
2 tomatit
1/2 kimpu peterselli
kimp tilli
1 tüümianioks
3 musta pipra tera
1 sidrun
soola
1 1/2 l vett
300 g kalafileed
Valmistamine
Koori sibulad ja küüslauk, lõika sibulad kuubikuteks. Pese tomatid ja lõika kaheksaks tükiks. Pane suurde potti köögivili, kalajäägid, petersell, tüümian, pool sidrunit, pipar ja sool. Vala peale vesi ja keeda u 1 tund tasasel tulel. Kurna keedus läbi marli. Soovi korral selita puljong munavalgega.(Vaata nõuannetest). Kuumuta puljong uuesti, maitsesta soolaga. Pese kalafilee, lõika suurteks kuubikuteks ja keeda 3-4 minutit puljongis, kuni kala on pehme. Lõika teine sidrunipool õhukesteks viiludeks, haki till peeneks ja lisa kõik supisse.
Kommentaarid (0)