Lõunasöögi retseptid

KIHILINE SUPP 

Toidutare, 22. september 2006, 06:57
Ahjus valmistatud kihiline supp kartulist, porgandist, juursellerist, porrust, kana- ja seafileest. Katteks juust. Ahjus küpseb roog umbes 1 3/4 tundi + ettevalmistus. Roog näeb eriti kena välja läbipaistvas vormis.

Kogus: ühele

Koostisosad
250 g porgandeid
250 g juursellerit
250 g kartuleid
125 g seafileed
125 g kanafileed
150 g Gouda juustu
1 1/4 l vürtsikat kondipuljongit
2 porrut
1 loorberileht
värskelt jahvatatud musta pipart
soola

Valmistamine
ValmistusviisPese ja koori porgandid, juurseller ja kartulid ning lõika õhukesteks viiludeks. Lõika pestud sea- ja kanafilee umbes 5 mm laiusteks ja 3 cm pikkusteks ribadeks. Riivi juust. Puhasta porrud, pese ja lõika õhukesteks rõngasteks. Murra loorberileht kolmeks. Aseta suurde küpsetusvormi (läbipaistvas vormis on roog eriti kena väljanägemisega) kartulikiht, murenda sellele 1 tükk loorberilehest, lisa pipar ja veidi soola, kata 1/3 porrurõngaste ja sealiharibadega. Järgmise kihina lao peale porgandid, maitsesta purustatud loorberi, pipra ja soolaga, kata 1/3 porrurõngaste ja kanaribadega. Kolmandaks kihiks pane seller ja järelejäänud porru. Vala peale puljong, riputa üle riivjuustuga. Kata vorm kaane või fooliumiga. Küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures (gaasipliidil 2. või 3. jaotus) u 1 3/4 tundi. 15 minutit enne valmimist eemalda kaas või foolium, et juust saaks pruunistuda.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.Lisandid

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee