Lõunasöögi retseptid

ÜLEKÜPSETATUD KOOKOSESUPP 

Toidutare, 13. november 2008, 07:37
Idamaise hõnguga ahjus kookospähkli koore sees üleküpsetatud kookosesupp nuudlite, valge veini, porgandi ja lestafileega. Roa valmistamine võtab aega, kuid tulemus on maitsev ning efektne ja igati vaeva väärt. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 kookospähklit
250 ml puljongit
125 ml valget veini
100 g nuudleid
1 küüslauguküüs
1-2 kevadsibulat
2 porgandit
250 g lestafileed
soola
30 g võid
sojakastet
värskelt jahvatatud musta pipart
1 sl sidrunimahla
2 tl karrit
150 ml crème Fraiche'i

Valmistamine
ValmistusviisSae väikese saega kookospähklid keskelt pooleks, nii et kookospiim sealjuures kaotsi ei läheks. Vala kookospiim välja ja pane kõrvale. Eemalda ja tükelda viljaliha ning aseta kõrvale. Sega puljongisse vein ja keeda selles 15 minutit nuudleid. Puhasta küüslauk ja haki peeneks. Pese ja puhasta kevadsibulad ning lõika õhukesteks rõngasteks. Puhasta ja riivi jämedalt porgandid. Pese lestafilee, lõika väikesteks kuubikuteks ja riputa peale soola. Kuumuta potis võis köögivilja, maitsesta sojakastme, pipra, sidrunimahla ja 1 tl karriga. Lisa juurde nuudlitega puljong, kookospiim ja viljaliha ning kuumuta keemiseni. Jäta natuke viljaliha alles ja riivi jämedalt. Lisa kala. Pane küpsetusplaadile fooliumist keeratud rõngad, aseta pähklikoored nende sisse ja täida supiga. Sega crème fraiche'i ülejäänud karri ja riivitud kookose viljaliha, pane saadud segu supile ja küpseta eelsoojendatud ahjus 220 kraadi juures (gaasipliidil 4.jaotus) 20-25 minutit.ServeerimisviisServeeri kuumalt.Lisandid