Lõunasöögi retseptid

PIKANTNE ÕUNASUPP 

Toidutare, 19. jaanuar 2009, 15:17
Huvitav õunasupp suitsusingi ja sibulaga. Maitsestamiseks on kasutatud kadakamarju ja kalvadosi. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
250 g sibulat
100 g pekist suitsusinki
20 g võid
500 g hapusid õunu
2 sl kalvadosi (õunanaps)
3 kadakamarja
750 ml puljongit
värskelt jahvatatud musta pipart
2-3 sl kartulipüree pulbrit

Valmistamine
ValmistusviisKoori sibulad, poolita ja lõika õhukesteks seibideks. Lõika sink õhukesteks viiludeks, prae potis võis tasasel tulel nii kaua, kuni rasv on välja tulnud ja viilud rulli keerdunud. Aseta 4 viilu kõrvale, ülejäänud peenesta. Prae sibulat järelejäänud rasvas. Koori õunad, poolita, eemalda südamikud ja viiluta. Hauta õunu koos sibulatega 3-4 minutit, lisa pekikõrned, maitsesta kalvadosi ja kadakamarjadega. Kalla peale puljong, kuumuta tasasel tulel 10-15 minutit. Jälgi, et õunad keeksid pehmeks, kuid ei laguneks tükkideks. Maitsesta supp pipraga, eemalda kadakamarjad ja paksenda kartulipüree pulbriga. Jaota supp taldrikutesse ja lisa igale portsjonile supi peale praetud pekirull.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.Lisandid

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee