Toidukordade retseptid
19. september 2012, 05:58

Punase kapsa vaht veiniga

Vürtsikas punase kapsa vaht punase veini ja pohlamoosiga. Valmistamisaeg määramata.

Koostisosad
800 g punast peakapsast
20 g võid
jahvatatud kaneeli
jahvatatud nelki
värskelt jahvatatud musta pipart
soola
1 õun
500 ml köögiviljapuljongit
250 ml punast veini
2 munavalget
2 munakollast
4 tl pohlamoosi

Valmistamine
Puhasta punane peakapsas, pese ja riivi jämedalt. Sulata potis või, kuumuta selles kapsast ja maitsesta soola, kaneeli, nelgipulbri ning pipraga. Koori ja tükelda õun, lisa kapsale. Kalla peale puljong ja punane vein ning keeda u 1 tund. Püreesta supp saumikseriga. Vahusta munavalged ja jaota kahte ossa. Sega kulbitäis suppi ettevaatlikult ühe osa munavalgevahuga. Võta pott pliidilt ja sega teine osa vahustatud munavalgest kiiresti supisse. Kuumuta pidvalt segades keemiseni, klopi sisse munakollased. Jaota supp kohe taldrikutesse, kaunista roosa munavalgevahu ja pohlamoosiga. Serveeri kohe pärast valmistamist.