Kiudainerikkad toidud
10. september 2006, 09:28

KÕRVITSA-JUUSTUPÜREESUPP

Kõrvitsa-juustupüreesuppi serveeritakse koos leotatud ning röstitud nisuteradega. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
50 g nisuteri
1 kg kõrvitsat
1 sibul
40 g võid
4 sl köögiviljapuljongi pulbrit
värskelt jahvatatud musta pipart
värskelt riivitud muskaatpähklit
125 g Emmentali või Gruyère'i juustu
40 g sulatatud võid
1 tl toorsuhkrut

Valmistamine
ValmistusviisPane eelmisel õhtul nisuterad 500 ml vette likku. Koori kõrvits, eemalda seemned ja kiud ning lõika viljaliha kuubikuteks. Koori sibul ja haki väikesteks tükkideks. Sulata potis või ja kuumuta selles sibul klaasjaks. Lisa kõrvits ja hauta u 5 minutit. Kalla nisuterade leotusvesi eraldi anumasse, lisa nii palju vett, et saaksid 1 l vedelikku. Kalla vedelik kõrvitsale, maitsesta pipra ja muskaadiga ning keeda u 20 minutit. Suru kõrvits läbi sõela või püreesta mikseriga. Riivi juust, lisa sellest 3/4 korraks tulele tõstetud supisse (et juust saaks sulada). Rösti leotatud nisuteri u 5 minutit võis, viimase 2 minuti jooksul lisa suhkur. Jaota supp taldrikutesse, puista peale nisuteri ja riivjuustu.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.Lisandid