Lõunasöögi retseptid

Forelli-püreesupp 

Toidutare, 8. jaanuar 2009, 13:41
Koorene vikerforellipüreesupp piparmündi ja valge veiniga. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 külmutatud vikerforelli (à 170 g)
500 ml vähi- või kalapuljongit
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
2-3 piparmündioksa
250 ml valget veini
20 g jahu
200 ml vahukoort

Valmistamine
ValmistusviisPane puljong pliidile keema. Tõsta külmutatud forellid keeva puljongisse ja maitsesta soola ning värskelt jahvatatud musta pipraga. Pese piparmünt ja rebi varrelt lehed. Lisa puljongisse piparmündivarred ja vein. Keeda madalal kuumusel u 30 minutit, kuni kala on pehme. Kurna puljong. Fileeri forellid ja püreesta väheses puljongis. Lase järelejäänud puljong uuesti keema tõusta. Sega jahu 1-2 sl veega ja lisa pidevalt segades aeglaselt puljongisse. Keeda tasasel tulel u 5 minutit. Lisa forellipüree. Haki väiksemaks 4 piparmündilehte, lisa need koos vahukoorega pidevalt segades supisse. Maitsesta ja vala puljongitassidesse. Kaunista piparmündilehtedega. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee