Lõunasöögi retseptid

KARTULI-BAKLAZHAANI MUSAKA 

Toidutare, 26. aprill 2006, 14:17
Ahjus juustukastmega üleküpsetatud kartuli-baklazhaani-hakklihavorm. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
300 g baklazhaani
300 g (lamba)hakkliha
1 suur sibul
1 küüslauguküüs
2 sl õli
1 sl tomatipüreed
1 ml valget pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
1 tl paprikapulbrit
1/2 tl rosmariini
1/4 tl salveid
1 tl soola
4 suurt kartulit (400 g)
KASTMISEKS:
2 dl lihapuljongit
ÜLEKÜPSETAMISEKS:
2 sl nisujahu
3 dl piima
2 dl riivjuustu
1 ml soola

Valmistamine
ValmistusviisLõika baklazhaanid kuubikuteks ning koori ja haki sibul. Pruunista hakkliha kergelt pannil. Pane juurde baklazhaanikuubikud, peenestatud küüslauguküüs ja hakitud sibul ning sega neid mõned korrad. Lisa maitseained ning hauta segu tihedalt kaanega kaetult umbes 15 minutit. Koori ja lõika kartulid õhukesteks viiludeks. Lao kartuliviilud ja hakklihasegu kihiti sügavasse ahjuvormi. Küpseta muska't 225 kraadi juures ahju keskosas umbes tund aega. Kasta vahepeal puljongiga. Sega potis kastme ained ning lase segu keema. Vala üleküpsetamiskaste musaka'le, kui see on olnud ahjus tubli pool tundi.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.Lisandid

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee