Lõunasöögi retseptid

VORMIROOG 

Toidutare, 10. detsember 2007, 15:17
Vormiroog küpsetatud baklazhaaniviiludest kihiti hakklihaga ja jogurti-juustukattega. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
2-3 baklazhaani (u 600 g)
2 sl õli
1/2 tl aroomisoola
TÄIDIS:
1 suur sibul
1 küüslauguküüs
2 sl õli või margariini
300-400 g (lamba)hakkliha
3/4 tl soola
2 sl tomatipüreed
1 tl rosmariini
2 tl paprikapulbrit
1 ml musta pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
2 dl lihapuljongit
KASTE:
1 muna
1 1/2 dl maitsestamata jogurtit
2 dl riivjuustu

Valmistamine
ValmistusviisPese baklazhaanid ja lõika pikisuunas viiludeks. Lao viilud küpsetuspaberiga kaetud plaadile üksteise kõrvale, määri õliga ja maitsesta aroomosoolaga. Lase baklazhaane ahjus 200 kraadi juures 15-20 minutit pehmeneda. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Keeda neid pannil kuumas rasvas segades. Pane juurde hakkliha ja pruunista kergelt. Maitsesta hakkliha, lisa puljong ning hauta segu vähesel kuumusel umbes 20 minutit. Lao määritud laia ahjuvormi kihiti baklazhaaniviile ja hakklihasegu nii, et kõige alumine ja kõige pealmine kiht on baklazhaanid. Klopi kausis kokku muna ja jogurt. Lisa riivjuust ning vala segu musaka'le. Küpseta rooga 200 kraadi juures umbes 30 minutit.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidRoheline salat ja valge krõbe leib.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee