Lõunasöögi retseptid

HAKKLIHAVORM 

Toidutare, 1. august 2006, 09:58
Pidulikum ahjus küpsetatud hakklihavorm paprikatäidisega oliividega. Jahtunult kaetakse vorm lihapuljongist tarretisega, kuhu on kaunistuseks pandud oliiviviile ja kappareid. Ahjus küpseb 40 minutit + hakklihamassi segamine. Rooga serveeritakse jahtunult.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g hakkliha
1 sibul
2 muna
1 sl kartulijahu
2 dl vahukoort
20 paprikatäidisega oliivi
1 peenestatud küüslauguküüs
1 tl soola
1 tl ürdisoola
3/4 tl basiilikut
3/4 tl punet
3/4 tl tüümiani
1 ml musta pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
TARRETIS:
2 dl lihapuljongit
3 zhelatiinilehte
4-5 oliivi
kappareid

Valmistamine
ValmistusviisKoori ja haki sibul. Sega kõik ained ühtlaseks massiks ning pane segu määritud vormi. Küpseta 200 kraadises kuumuses ahju allosas 40 minutit. Lase roal vormis jahtuda. Kui on tekkinud vedelikku, nõruta see ära. Valmista tarretis. Leota zhelatiinilehti 5 minutit külmas vees. Kuumuta lihapuljong ning lahusta kuivaks pigistatud zhelatiinilehed selles. Lase lihapuljongil niikaua jahtuda, et see tarretuma hakkaks. Vala tarretuv puljong vormi ja aja küpsetuspintsli või noa abil laiali. Pane tarretisse oliiviviile ja kappareid.ServeerimisviisServeeri jahtunult, kui puljong on täielikult tarretunud.LisandidKeedetud kartulid, konserveeritud peet või kurk, jogurtikaste.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee