Kalatoitude retseptid

Kasukas 

Toidutare, 18. veebruar 2010, 08:53
Kasukas Foto:
Kasukaks nimetatud kihiline külmroog tuli meile idanaabrite vahendusel 1970. aastatel ning võeti kiiresti omaks.

Kogus: ühele

Koostisosad
300 g õrnsoola heeringas
2 tk suur sibul
6 tk keedetud kartul
400 g keedetud porgand
5 tk Marineeritud kurk
5 tk keedetud muna
300 g keedetud peet
2 sl sidrunimahl
KASTE
3 dl Majonees
3 dl Hapukoor
1 tl sinep
1 tl suhkur
0.5 tl sool
0.5 tl Sidrunipipar
KAUNISTAMISEKS
1 tk keedetud muna

Valmistamine
Lõika heeringas, sibul, kurk, muna ja kartul väikesteks tükkideks. Riivi porgand ja peet jämeda riiviga. Sega peet sidrunimahlaga läbi. Laota klaaskaussi või sügavale vaagnale õhukeste kihtidena kartul, kurk, porgand, muna, sibul, peet ja heeringas, kasutades viimasest ära terve koguse, teistest ainetest vaid pool. Valmista kaste, maitsesta soovikohaselt ning kalla pool salatile. Laota kastmele ülejäänud ained samas järjekorras, moodusta peedist väike kuhil peale. Kalla üle teise poole kastmega, kata toidukilega ja pane järgmise päevani või vähemalt paariks tunniks külma. Serveerimisel kaunista peenestatud munaga.