Küpsetised

Mahlane pirnikook 

Toidutare, 22. oktoober 2009, 09:18
Mahlane pirnikookFoto: Jaan Heinmaa
Kook, mida võid teha nii värskete pirnide kui ka pirnikompotiga. Fariinsuhkur annab sellele võrratu karamellimaitse.

Kogus: ühele

Koostisosad
450 g konserv- või värskeid pirne
200 g või
1.5 dl suhkur
5 tk muna
1 dl fariinsuhkur
4 dl nisujahu
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
3 tl Kaneel (jahvatatud)
SERVEERIMISEKS
vahukoor või vanillijäätis

Valmistamine
Määri lahtikäiv tordivorm võiga ja raputa üle jahuga. Nõruta pirnid ning lõika viiludeks. Vahusta suhkur ja või ning lisa pidevalt edasi vahustades ühekaupa munad. Sega kuivained ja lisa munavahule. Kalla kolmandik tainast vormi, selle peale viilutatud pirnid ja kõige peale ülejäänud tainas. Küpseta ahju alumisel siinil 175 kraadi juures tund aega. Lase koogil vormis jahtuda.