Toidukordade retseptid

MANNAPURDUTORT 

Toidutare, 10. märts 2009, 16:33
Kui pisut vaeva näed, saad lihtsatest ainetest valmistada suure ja fantastiliselt maitsva tordi. Valmistamisaeg määramata. Soovitav on tort valmis teha eelmisel õhtul ja hoida serveerimiseni külmkapis.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
250 g margariini
3 dl jahu
3 dl suhkrut
5-6 muna
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl kakaod
KREEM:
5 dl piima
3 sl mannat
200 g võid
100 g suhkrut
1 sidrun
GLASUUR:
3 sl hapukoort
2 sl suhkrut
2 sl kakaod
natuke võid

Valmistamine
ValmistusviisSulata margariin, lisa suhkur ja segades ükshaaval munad. Seejärel lisa tainasse omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber. Jaga tainas kaheks. Ühele osale lisa 2 tl kakaod. Küpseta 2 tordipõhja. Jahtunult lõika mõlemad pooleks. Kreemi valmistamiskes lase piim keema tõusta, sega hulka manna ja jahuta maha. Või vahusta suhkruga ning sega mannapudru hulka. Lisa sinna ka sidrunikoor ja -mahl. Kreem pane 20 minutiks külma. Võta üks kiht valget tordipõhja ja määri sellele kreem. Seejärel kiht pruuni tordipõhja, kreem peale. Siis jälle valge põhi ja pruun põhi. Kõige peale vala glasuur. Selleks tuleb ained omavahel segada ja tasasel tulel keeta, kuni tekib soovitud konsistens ning seejärel veidi jahutada.ServeerimisviisKook maitseb paremini, kui teha ta valmis eelmise päeva õhtul ja hoida serveerimiseni külmkapis.Lisandid