Lõunasöögi retseptid
9. märts 2006, 18:21

UHKE LÕHETORT

Lehttainast põhjal lõhetort. Väga pidulik ja lihtne valmistada. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI:
1 kg lehttainast
TÄIDIS:
2 sl hapukoort
2 sl majoneesi
150 g külmsuitsu lõhet
200 g krabinuudleid
300 g kodujuustu
värsket või kuivatatud tilli
jahvatatud valget pipart
kalamaitseainet
(2 sl paksu majoneesi)
KATE:
2 sl hapukoort
2 sl majoneesi
200 g kooritud krevette
sidrunipipart
värsket või kuivatatud tilli
KAUNISTUSEKS:
1 sidrun
150 g kergsoola lõhefileed õhukeste viiludena
3-4 koorimata krevetti

Valmistamine
ValmistusviisKüpseta lehttainast 2 suurt ümmargust ketast. Alusta tordi kokkupanemist 2 tundi enne serveerimist, siis on tort parajalt mahlane ja siiski veel krõbe. Määri 1 põhi hapukoore-majoneesiseguga. Sega kokku tükeldatud krabinuudlid, suitsulõhe, kodujuust ja maitseained. Kui segu tundub liiga kuiv, lisa majoneesi. Jaga segu ühtlaselt põhjale. Aseta sellele teine põhi, määri peale hapukoore-majoneesisegu ja puista maitseinetega üle. Jaga krevetid ühtlaselt pinnale. Kaunista sidrunisektorite või -ketastega ja lõheviiludest keeratud torbikutega. Kaunistuseks võib lisada ka mõned koorimata krevetid ja tillioksad.ServeerimisviisLisandid